Tussendoor

Even tussendoor een korte onderbreking is goed voor de ontspanning. Door geregeld een raadsel of energizer in te zetten, kun je de kinderen prikkelen en houd je de betrokkenheid op peil.

Op deze pagina hebben we enkele leuke tussendoortjes verzameld. Na het bekijken van een filmpje, kun je hem direct toepassen in je groep. Tip: in het filmpje wordt ook de oplossing verklapt. Wil je hem inzetten in de groep, zet hem dan op tijd op pauze!

Veel plezier met deze tussendoortjes! Heb je er zelf eentje die je met ons wilt delen? Geef het door via hello@looqin.co en wie weet verschijnt jouw tip op deze website en nieuwsbrief.

Maak van twee driehoeken, vier driehoeken.

Leg met zes stokjes twee driehoeken. Maak er nu vier driehoeken van. Je mag slechts twee stokjes verleggen. Benieuwd naar de oplossing? Bekijk het filmpje hiernaast. 

 

Negen punten.

Teken op een vel een vierkant met daarin 9 stippen. Teken ze in drie rijen van drie. De opdracht luidt als volgt: verbind deze 9 punten met elkaar door vier rechte lijnen te trekken. Je mag daarbij de stift niet van het papier halen. 

Bekijk de oplossing in het filmpje!

 

 5 + 5 + 5 + 550 ???

Kun jij deze som oplossen? Er mag slechts 1 streepje worden gezet om deze som kloppend te krijgen…

 

Zoek de zevende dwerg…

Sneeuwwitje en de zeven dwergen, wie kent het sprookje niet? In de afbeelding zien we de dwergen. Zie jij de zevende dwerg? 

 

De afbeelding is ook te downloaden.

 

 

 

Schrijf 100 in een cirkel, zonder je pen van het papier te halen.

Het is echt mogelijk, het getal 100 schrijven, met een cirkel eromheen, zonder je pen van het papier af te halen. Met deze opdracht ben je vast even zoet!

In het filmpje verklappen we hoe je dit oplost.

 

Zoek de hond in de afbeelding.

In de afbeelding zie je een man. Maar niets is wat het op het eerste gezicht lijkt. Ergens zit ook een hond verstopt. Kun jij hem vinden?

In het filmpje laten we zien hoe je de hond kunt vinden. 

De afbeelding download je hier.