Scholing

“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.”

Ga je aan de slag met Looqin op jouw kinderdagverblijf, IKC of basisschool? Dan mag een training over het gebruik van Looqin niet ontbreken.

Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden om Looqin op een passende wijze te implementeren.

Binnen een scholingstraject leren de medewerkers en leraren de basis van het procesgericht werken en observeren. Door vanuit welbevinden en betrokkenheid te observeren, krijgen pedagogisch medewerkers en leraren zicht op de brede ontwikkeling van kinderen.

Het dagelijks gebruik van Looqin wordt uitgebreid behandeld waardoor men na afloop in staat is om Looqin goed in de praktijk te brengen.

 Looqin scholing wordt ook ‘Op Maat’ aangeboden. Neem contact op om je wensen te bespreken.

Aankomende evenementen

Alle trainingen zijn te vinden in de OMJS Academie.

Anne, ib’er

“Looqin normeert niet, bevat geen afvinklijstjes met gedragscomponenten die een kind zou moeten vertonen bij ‘zoveel jaar en zoveel maanden’. Ieder kind heeft immers zijn eigen ontwikkeling. Leraren zijn professionals en zijn prima in staat om -met de juiste handvatten- de brede ontwikkeling van kinderen in kaart te brengen. Ook een geschikte interventie selecteren kan een leraar heel goed zelf.”

Marieke, leraar groep 3

“Tegenwoordig vind ik een volgsysteem pas een waardevolle toevoeging als het breder kijkt dan alleen naar prestaties. Met Looqin PO heb ik de mogelijkheid om naast prestaties ook te kijken naar welbevinden, betrokkenheid en competenties van kinderen. Door deze vier factoren met elkaar te vergelijken kom ik tot waardevolle conclusies.”

Yvonne, leraar groep 1/2

“Eindelijk een volgsysteem gevonden dat niet alleen kijkt naar de prestaties en belemmerende factoren van een kind. Looqin PO biedt perspectief door te werken aan langetermijndoelen: het bevorderen van een krachtige leeromgeving, een positief zelfbeeld en een hoge motivatie. Door mij daar op te focussen werk ik aan langetermijndoelen. Pure winst!”

Wilma van Esch

“Looqin is bij uitstek geschikt om de doorgaande lijn tussen kinderopvang en onderwijs vorm te geven.”

René, leraar groep 4

“Fijn aan Looqin is dat ik met weinig stappen véél te weten kom over het leerproces. Het geeft een volledig beeld van de ontwikkelingen op groepsniveau én individueel niveau.”

Sanne, pedagogisch medewerker

“Looqin is een hulpmiddel om de kindontwikkeling voortdurend in beeld te krijgen. Als kinderen zich niet goed voelen in de groep, ontwikkelen ze zich niet optimaal. Daarom werken we aan de sociaal emotionele ontwikkeling. Looqin is daarbij ons hulpmiddel om de kindontwikkeling voortdurend in beeld te krijgen.”

Implementatietrajecten bieden wij aan in samenwerking met onderstaande implementatiepartners.

Rietje Voorn Advies

Edukien

Joan Samuel

Tesse Nuijten

Meteen aan de slag?

Je kunt je registreren voor een gratis proeflicentie.  Ontdek vrijblijvend alle mogelijkheden!

  Interesse in scholing?